afkicken van tramadol

  • KarinH

    Hallo,

    Ik heb al jaren artritis psoriatica en heb de laatste tijd voornamelijk ondragelijke pijn in mijn rug. Naast ibuprofen, paracetamol en nexium heb ik een half jaar geleden tramadol erbij voorgeschreven gekregen. Eerst 50 mg per dag tot op het laatst 200 mg. In die tijd ging het eigenlijk snel bergafwaarts zonder dat ik dat in de gaten had, omdat ik eigenlijk van de tramadol wel energie kreeg en minder depressief was. Na een half jaar bleek dat de tramadol alleen maar meer pijnklachten en voornamelijk steeds meer afhankelijkheid veroorzaakt heeft. Toen ik dat besefte was ik er helemaal klaar mee en ben ik acuut gestopt, terwijl ik wel weet dat ik het langzaam had moeten afbouwen. De afkickverschijnselen zijn super heftig, het ergste is wel de heftige maagklachten die er volgens mij bij horen. Volgens mijn huisarts kan dat niet en ligt het aan de ibuprofen. Ik moet daar dus van hem mee stoppen, maar ik zou echt niet weten hoe ik dan de pijn ga trekken.

    Mijn vraag nu:

    Is er iemand ook al eens afgekickt van tramadol met ook heftige maagklachten?

    Karin

  • Jopie1982

    Helaas heb ik ook moeten afkicken van tramadol, deels door de maag- darmklachten maar ook doordat het bij mij geen effect had.

    Ik heb het helemaal in overleg met mijn arts gedaan en moest strikt onder behandeling blijven ook omdat ik gelijk ben over gestapt op andere medicijnen toen. Helaas ben ik er wel wat beroerd van geworden echt afkickverschijnselen, maar niet heel erg lang.

    Was een dag of 3 a 4 en toen wist ik niet beter, behalve dat ik nog meer pijn had.

    Maar viel bij mij dus mee.

    Succes ermee.

  • LindaP

    Hoi Karin,

    Vanwege enkele onstekingen kreeg ik vorige week Diclofenac voorgeschreven (3 keer daags).

    Ik moest om die reden tijdelijk stoppen met 3 van de 4 Tramadol die ik slik.

    Heb geen hinder ondervonden hiervan. Ben zelfs minder suf, dus dat is meegenomen.

    Pijn is helaas wel wat verergerd.

    Veel sterkte,

    Linda

  • ikke26

    Hoi KarinH,

    Ik heb zelf geen ervaring met het afkicken van tramadol.

    Wel heb ik het even voor je opgezocht op de site van apotheek.nl

    Daar staat wel degelijk bij dat je er misselijkheid en maagkrampen van kunt krijgen, ik kopier het stukje wel even voor je.

    Ik hoop dat je er iets aan hebt, en hier mogelijk ook mee naar je arts kunt gaan.

    Veel succes!

    Stoppen

    Kan ik zomaar met dit medicijn stoppen?

    Heeft u dit medicijn slechts kortdurend gebruikt, dan kunt u in één keer stoppen.

    Heeft u het langer achter elkaar gebruikt, dan is het beter om het gebruik langzaam af te bouwen. U heeft anders kans op ontwenningsverschijnselen. Overleg hierover met uw arts.

    Neem contact op met uw arts als u last krijgt van een van de volgende ontwenningsverschijnselen: onrust, diarree, hartkloppingen, loopneus, niezen, kippenvel, koorts zweten, rillen, gapen, verlies van eetlust, misselijkheid en maagkrampen.

    Liefs ikke

  • angellady

    Hoi,

    Ik nam tramadol in vele vormen al jaren lang. Het begon met bedlegerigheid in de zwangerheid en daarna voor bekkeninstabiliteit en hernia etc etc en daarna reuma.

    Nu dertien jaar later ben ik eindelijjk echt kunnen stoppen van dit vergif. Na zeker vier pogingen thuis die gewoonweg

    te erg voor woorden waren ben ik dit keer opgenomen geweest een aantal weken in een afkickcentrum voor verslaafden.

    T klinkt erg schaamtevol maar ja je bent nu eenmaal verslaafd dan.

    Ik ben in minder dan drie weken bijna zonder problemen blind afgekickt. Blind betekent dat je niet weet hoeveel je dagelijks krijgt en ze laten je afkicken dmv methadon en niet tramadol. Ik kreeg last van overgeven, jeuk en slapeloosheid en vreselijke onrust. Toen ik klaar was met t medische aspect heb ik de kliniek verlaten en wil de rest vd opname tijd die ik eigenlijk daar had moeten doen in een hersteloord doen om goed gezond te worden. Het wonder is wel dat ik geen rugpijn heb of bekkenpijn waarvoor ik t middel nam. Ik heb startpijn ja door de bekkeninstabiliteit en reuma maar ik neem totaal geen pijnstillers op dit moment.

    Wat ik wel ervaar momenteel ik nu bijna een week thuis ben is een verschrikkellijke jeuk en onrust en emotionele uitbarstingen.

    Al mijn gevoel komt eruit nu en ik voel alles in mijn lijf. Om t gif sneller mijn lichaam te laten verlaten drink ik elke dag een paar glazen fijne groene klei en dit helpt heel goed tegen de darmklachten die je krijgt als je afkickt.

    Ook brandnetelthee helpt bij t ontgiftigen.

    Ik ben nu bijna drie weken verder en moet nog heel ver want ik ben er nog ziek van! Ik raad iedereen om af te kicken in een kliniek in plaats van op je eigen houtje. Ik nam op den duur wel 1200 mg op een dag en toch voelde ik pijn.

    Nu neem ik niets en heb ik geen pijn, zelfs geen spierpijn en heb weer energie tenminste en zin in sex en voel mijn emoties;

    Ik wens iedereen een tramadolvrij en gezond 2011,

    liefs angellady

  • Trees

    Ik heb ongeveer een jaar lang elke dag meer dan 10 tramadols van 50 MG geslikt.

    Ik kreeg ze van mijn huisarts ivm mijn spastische darm.

    Eerst nam ik er 2 tot 3 per dag.

    Maar hoe langer ik ze slikte, hoe meer ik nodig had om hetzelfde effect te krijgen.

    Tot ik op het laatst dus op meer dan 10 stuks per dag zat.

    ik kon ook echt niet meer zonder deze capsules, had echt het gevoel dat ik zonder tramadol niet meer kon functioneren.

    Ik ging liegen tegen mn huisarts om er steeds meer te kunnen krijgen, en ik voelde me op een duur echt een “junkie”

    Vorige week waren mn tramadols natuurlijk weer eerder op dan eigenlijk mocht,

    en ik werd ontzettend boos op mezelf!

    Ik wilde dit niet meer! Ik had nog zoveel om voor te leven en ik was mn eigen lichaam letterlijk kapot aan 't eten met deze pillen.

    Ik kon niet meer, ik wilde het niet meer.

    Dus toen heb ik niks meer besteld, en ben ook in 1 keer overal mee gestopt!

    de eerste dagen had ik het ontzettend moeilijk zonder tramadol, ik trilde constant, was de hele dag opgefockt en shagerijnig.. kon niks uitvoeren.. slapeloze nachten.

    maar ik bleef mezelf maar constant voorhouden waar ik het voor deed.. en dat gaf mij de kracht om ze niet weer te bestellen.

    Ik ben nu ruim 1,5 week helemaal zonder mecicijnen, zelfs geen paracetamol meer geslikt!

    en ik voel me elke dag een stuk beter!!

    Ik ben ONTZETTEND blij dat ik deze stap genomen heb, en dat het me gelukt is.

    ik wil deze rotzooi NOOOOIT meer!!

  • Marieke (Beheerder)

    Trees,

    Wat ontzettend knap van je! Ik varieer mijn Tramadolgebruik tussen de 2-6 capsules per dag en wanneer ik van 6 terug moet naar minder heb ik ook altijd ontwenningsverschijnselen zoals trillen en hoofdpijn. Ook ik voel me dan een junkie.

    Toch doe ik het ook zo om niet zo verslaafd te worden dat ik steeds meer nodig ga hebben. Bij elk specialisme waar ik ook kom, immunologie, neurologie, reumatologie, etc krijg ik steeds weer te horen dat ze niet blij zijn met mijn Tramadolgebruik maar ook weten dat ik het nodig heb en niet “overgebruik”. Gelukkig zijn de artsen nog steeds blij als ik periodes weer afbouw en “gunnen” ze me dan de Tramadol die ik nodig heb als ik weer een keer omhoog moet.

    Ik hoop dat je ze nu niet enorm gaat “missen” oftewel dat je weinig pijn zult hebben.

    Groetjes Marieke (beheerder)

  • Joke (moderator)

    Ik heb ook een tijd lang tramadol gebruikt maar werd daar super slaperig van

    Als ik op de bank zat en er niemand was viel ik in slaap vond dat echt verschikkelijk

    was een soort zombie.

    Ik slikte 3 x per dag 150 mig.

    Nu ben ik overal vanaf en ga dit middel echt niet meer gebruiken ben zo blij dat ik

    er vanaf ben.

    Heb het in overleg gedaan en in 3 weken was ik er vanaf maar wel met vervelende

    bijwerkingen zoals heel erg trillen slapeloosheid en veel hoofpijn ………….maar het

    was het allemaal waard.

    Hoop dat ik het echt nooit meer ga gebruiken ……………..maar ja zeg nooit nooit zeg

    ik altijd…….!!!

    Liefs Joke

  • Roely

    Ik heb meer dan 10 jaar tramadol gebruikt en wilde hier vanaf omdat ik naast de tramadol ook nog paracetemol en andere medicijnen gebruik voor diverse kwalen (o.a. kanker) totaal slikte ik zo'n 20 tabletten per dag. Dus van de reumatoloog en huisarts het advies om met fentanyl pleister te beginnen.. Nog gevraagd in de apotheek of ik de tramadol moest afbouwen maar doet hoefde niet ik kon direct met de pleisters beginnen. Nou ik heb het geweten, ontzettende ontwenningsverschijnselen, hevig trillen, het dan weer koud en dan weer warm hebben, ontzettend veel pijn, onrust in het lichaam en in het hoofd, niet kunnen slapen, dus momenteel ben ik aan het eind van mijn latijn na 5 doorwaakte nachten.. Van de huisarts capsules gekregen om tot rust te komen en heb hierdoor 1 nachtje een paar uurtjes kunnen slapen. Overdag zoveel mogelijk alles doen wat je normaal ook doet maar je loopt op je tandvlees en ik ben bang dat ik dit niet lang meer kan volhouden zonder in te storten. Maar wat ik eigenlijk nog het ergste vind, de huisarts zegt nu dat hij nog nooit iemand heeft gekend die de tramadol zo lang heeft gebruikt en dat dit eigenlijk ook niet moet omdat je er afhankelijk van wordt. Waarom kon ik dan al die jaren zo gemakkelijk weer nieuwe voorraad krijgen?? Ook in het ziekenhuis waar ik bij de reumatoloog, internist en oncoloog onder behandeling b en weten ze dat ik dit middel al heel lang slik zonder dat het eigenlijk echt goed helpt, het haalt de scherpe kantjes van de pijn weg maar toch had ik nog altijd veel pijn.

    Vaak heb ik gevraagd of er geen alternatief was maar daar werd niet op in gegaan, al met al voel ik me door de doktoren behoorlijk in de steek gelaten. Dus raad ik iedereen aan: vraag na 1 of 2 jaar of je niet eens van de tramadol af moet en iets anders moet gaan proberen dan kan volgens mij veel ellende voorkomen.

  • jan v d graaf

    hallo

    ik gebruikte eerst capsules tramadol van 50 mg voor mijn rug, zo'n 6 weken 3 x per dag, maar daar had ik geen baat bij, toen kreeg ik tramadol 100 mg 3 x daags en ik voelde dat het beter ging, het is een proef zei ze dan bel over 14 dagen hoe het helpt,

    maar na 10 dagen zat ik zonder en kon haar pas maandag bellen, ik voelde me steeds rotter worden en maar zweten en had het koud, maandag was ze hier bij me omdat het niet goed met me ging, ik neem ook medicijnen voor mijn bloedik heb aan herseninfarct gehad en nog niet normaal lopen en praten ik oefen me eigen gek op de hometrainer en loopband, toen ging mijn ug opspelen zodoende de tramadol, vanmiddag krijg ik nieuwe medicijnen voor mijn bloed en ook tramadol, ik heb een rot weekend gehad en de ndagen en nachten er na, ik wil die troep niet meer, wat is het beste om aftekicken ik moet mijun dokter om 13.15 bellen

    groet

    jan